Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Oregano, kuivattu 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 1.3g4kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Rypsiöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)6.9g19kcal0.6g1.2g1.3g0g
Tumma makarooni (Torino)169g591kcal27g108.1g4.4g10.1g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 156g161kcal5.4g28.1g1.7g4.5g
Ketsuppi 38g34kcal0.5g7.2g0.2g0.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2090g2631kcal163.6g293.4g83.6g33g
Valittu annoskoko1045g1316kcal81.8g146.7g41.8g16.5g
Annoskoko puolitettuna523g658kcal40.9g73.4g20.9g8.3g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069