Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 68g20kcal0.8g3.2g0.1g1.1g
Oregano, kuivattu 1.1g3.4kcal0.1g0.2g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 675g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 2.3g7.2kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Rypsiöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)12g35kcal1.2g2.2g2.4g0.1g
Tumma makarooni (Torino)304g1064kcal48.6g194.5g7.9g18.2g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 281g290kcal9.7g50.7g3g8.2g
Ketsuppi 68g62kcal0.8g13g0.3g0.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g747kcal85.6g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3762g4737kcal294.2g528.4g149.8g59.4g
Valittu annoskoko1881g2368kcal147.1g264.2g74.9g29.7g
Annoskoko puolitettuna941g1184kcal73.6g132.1g37.5g14.9g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069