Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Oregano, kuivattu 1.3g3.8kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 2.5g8kcal0.4g0.5g0.3g0.9g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)14g39kcal1.3g2.5g2.6g0.1g
Tumma makarooni (Torino)338g1182kcal54g216.1g8.8g20.3g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 313g323kcal10.8g56.3g3.3g9.1g
Ketsuppi 75g69kcal0.9g14.4g0.3g0.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g831kcal95.1g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4180g5263kcal327g587.4g166.2g66.2g
Valittu annoskoko2090g2631kcal163.5g293.7g83.1g33.1g
Annoskoko puolitettuna1045g1316kcal81.8g146.9g41.6g16.6g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069