Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 3g10kcal0.4g0.6g0.4g1.1g
Rypsiöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)17g46kcal1.6g3g3.1g0.1g
Tumma makarooni (Torino)405g1418kcal64.8g259.4g10.5g24.3g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 375g387kcal12.9g67.5g4g10.9g
Ketsuppi 90g82kcal1.1g17.3g0.4g1.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g997kcal114.1g0g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5016g6315kcal392.4g704.8g199.6g79.2g
Valittu annoskoko2508g3158kcal196.2g352.4g99.8g39.6g
Annoskoko puolitettuna1254g1579kcal98.1g176.2g49.9g19.8g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069