Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 105g32kcal1.3g5g0.2g1.8g
Oregano, kuivattu 1.8g5.3kcal0.2g0.4g0.2g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 1051g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 3.5g11kcal0.5g0.6g0.5g1.3g
Rypsiöljy 25g217kcal0g0g24.5g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)19g54kcal1.8g3.5g3.7g0.1g
Tumma makarooni (Torino)473g1655kcal75.6g302.6g12.3g28.4g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 438g452kcal15.1g78.8g4.6g12.7g
Ketsuppi 105g96kcal1.3g20.2g0.4g1.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700g1163kcal133.1g0g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5852g7368kcal457.8g822.2g232.8g92.6g
Valittu annoskoko2926g3684kcal228.9g411.1g116.4g46.3g
Annoskoko puolitettuna1463g1842kcal114.5g205.6g58.2g23.2g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069