Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Oregano, kuivattu 2g6.1kcal0.2g0.4g0.2g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 4g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Tumma makarooni (Torino)540g1891kcal86.5g345.8g14g32.4g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 500g516kcal17.3g90.1g5.3g14.5g
Ketsuppi 120g110kcal1.5g23.1g0.5g1.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha801g1329kcal152.1g0g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6688g8421kcal523.6g939.8g265.8g105.6g
Valittu annoskoko3344g4210kcal261.8g469.9g132.9g52.8g
Annoskoko puolitettuna1672g2105kcal130.9g235g66.5g26.4g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069