Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 135g41kcal1.7g6.5g0.3g2.3g
Oregano, kuivattu 2.3g6.9kcal0.2g0.5g0.2g1g
Vesi, vesijohtovesi 1351g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 4.5g15kcal0.7g0.8g0.6g1.7g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)25g69kcal2.3g4.5g4.7g0.1g
Tumma makarooni (Torino)608g2128kcal97.3g389g15.8g36.5g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 563g581kcal19.4g101.3g6g16.3g
Ketsuppi 135g123kcal1.7g25.9g0.5g1.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha901g1495kcal171.1g0g90.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7524g9473kcal588.8g1057g299.4g119g
Valittu annoskoko3762g4737kcal294.4g528.5g149.7g59.5g
Annoskoko puolitettuna1881g2368kcal147.2g264.3g74.9g29.8g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069