Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 15g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Oregano, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.5g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.8g7.7kcal0.3g0.5g0.5g0g
Tumma makarooni (Torino)68g236kcal10.8g43.2g1.8g4.1g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 63g65kcal2.2g11.3g0.7g1.8g
Ketsuppi 15g14kcal0.2g2.9g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana836g1053kcal65.6g117.6g33.4g13.4g
Valittu annoskoko418g526kcal32.8g58.8g16.7g6.7g
Annoskoko puolitettuna209g263kcal16.4g29.4g8.4g3.4g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069