Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Oregano, kuivattu 2.5g7.6kcal0.3g0.5g0.3g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 5g16kcal0.7g0.9g0.7g1.9g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)28g77kcal2.6g5g5.2g0.1g
Tumma makarooni (Torino)675g2364kcal108.1g432.3g17.6g40.5g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 625g645kcal21.6g112.6g6.6g18.1g
Ketsuppi 150g137kcal1.9g28.8g0.6g1.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1001g1661kcal190.1g0g100.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8360g10526kcal654.4g1174.6g332.8g132.2g
Valittu annoskoko4180g5263kcal327.2g587.3g166.4g66.1g
Annoskoko puolitettuna2090g2632kcal163.6g293.7g83.2g33.1g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069