Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 180g55kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 1801g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 6g19kcal0.9g1.1g0.8g2.2g
Rypsiöljy 42g372kcal0g0g42g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)33g93kcal3.1g5.9g6.3g0.2g
Tumma makarooni (Torino)811g2837kcal129.7g518.7g21.1g48.6g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 750g774kcal25.9g135.1g8g21.8g
Ketsuppi 180g164kcal2.3g34.6g0.7g2.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1201g1993kcal228.1g0g120.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10032g12631kcal785.2g1409.2g399.4g158.8g
Valittu annoskoko5016g6316kcal392.6g704.6g199.7g79.4g
Annoskoko puolitettuna2508g3158kcal196.3g352.3g99.9g39.7g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069