Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 210g64kcal2.6g10.1g0.4g3.6g
Oregano, kuivattu 3.5g11kcal0.4g0.8g0.4g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 2101g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 7g23kcal1g1.3g0.9g2.6g
Rypsiöljy 49g434kcal0g0g49g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)39g108kcal3.6g6.9g7.3g0.2g
Tumma makarooni (Torino)946g3310kcal151.3g605.2g24.6g56.7g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 876g903kcal30.2g157.6g9.3g25.4g
Ketsuppi 210g192kcal2.6g40.3g0.8g2.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1401g2325kcal266.2g0g140.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11704g14737kcal915.8g1644.4g465.6g185g
Valittu annoskoko5852g7368kcal457.9g822.2g232.8g92.5g
Annoskoko puolitettuna2926g3684kcal229g411.1g116.4g46.3g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069