Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 240g73kcal3g11.5g0.5g4.1g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 8g26kcal1.2g1.5g1g3g
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)44g123kcal4.1g7.9g8.4g0.2g
Tumma makarooni (Torino)1080g3780kcal172.8g691.2g28.1g64.8g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 1000g1032kcal34.5g180g10.6g29g
Ketsuppi 240g219kcal3g46.1g1g2.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13368g16831kcal1046g1878.2g532g211.4g
Valittu annoskoko6684g8416kcal523g939.1g266g105.7g
Annoskoko puolitettuna3342g4208kcal261.5g469.6g133g52.9g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069