Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Oregano, kuivattu 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Tumma makarooni (Torino)135g473kcal21.6g86.5g3.5g8.1g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 125g129kcal4.3g22.5g1.3g3.6g
Ketsuppi 30g27kcal0.4g5.8g0.1g0.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1672g2105kcal130.8g235g66.4g26.4g
Valittu annoskoko836g1053kcal65.4g117.5g33.2g13.2g
Annoskoko puolitettuna418g526kcal32.7g58.8g16.6g6.6g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14.1g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296069