Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g3.7g27kcal0g0g3g0g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g56g208kcal4.9g42.7g2.1g2.2g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä38g29kcal2.5g6g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.5g2kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kiinankaali 50g10kcal0.8g1.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g34kcal0g0g3.7g0g
Soijakastike3.7g2.2kcal0.2g0.4g0g0g
Kanaliemi laimennettu 38g3.7kcal0.1g0.2g0.3g0g
Katkarapu 62g43kcal9g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana610g805kcal42.4g103.4g25.6g5.6g
Valittu annoskoko305g402kcal21.2g51.7g12.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna153g201kcal10.6g25.9g6.4g1.4g
Arvot/100g100g132kcal7g17g4.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943