Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g113g416kcal9.8g85.5g4.2g4.5g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä75g58kcal5g12.1g0.3g0g
Inkivääri, tuore, silputtu5g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Kiinankaali 100g20kcal1.6g2.3g0.3g0.9g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Soijakastike7.5g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Kanaliemi laimennettu 75g7.4kcal0.2g0.3g0.6g0g
Katkarapu 125g86kcal18g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1221g1610kcal85.2g207.2g51.8g11.8g
Valittu annoskoko610g805kcal42.6g103.6g25.9g5.9g
Annoskoko puolitettuna305g403kcal21.3g51.8g13g3g
Arvot/100g100g132kcal7g17g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305943