Kebabia kotona

Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.

Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.

Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.

Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.

Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.

Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.

Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.

Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 207 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g996kcal114g0g60g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 20g14kcal0.3g2.3g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g2020kcal228.6g4.6g120.6g1.6g
Valittu annoskoko620g1010kcal114.3g2.3g60.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna310g505kcal57.2g1.2g30.2g0.4g
Arvot/100g100g163kcal18.4g0.4g9.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307580