Kebabia kotona

Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.

Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.

Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.

Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.

Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.

Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.

Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.

Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 207 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha801g1330kcal152.2g0g80.1g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 27g19kcal0.3g3g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g2697kcal305g6g160.8g2g
Valittu annoskoko828g1349kcal152.5g3g80.4g1g
Annoskoko puolitettuna414g674kcal76.3g1.5g40.2g0.5g
Arvot/100g100g163kcal18.4g0.4g9.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307580