Riisipuuro 4lle

Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim.

teflon).

Lisää riisit.

Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min.
Lisää kerma-vesiseos.

Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle.

Anna hautua kypsäksi n. 45 min.
Lisää suola, sekoita.

Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi, rainbow48g170kcal3.3g38.3g0.4g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Voi, normaalisuolainen (Valio)2.5g18kcal0g0g2g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 250g97kcal8.3g7g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g577kcal23.2g92.6g12.4g0g
Valittu annoskoko352g289kcal11.6g46.3g6.2g0g
Annoskoko puolitettuna176g144kcal5.8g23.2g3.1g0g
Arvot/100g100g82kcal3.3g13.1g1.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=311079