Riisipuuro 4lle

Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim.

teflon).

Lisää riisit.

Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min.
Lisää kerma-vesiseos.

Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle.

Anna hautua kypsäksi n. 45 min.
Lisää suola, sekoita.

Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi, rainbow96g339kcal6.7g76.4g0.8g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Voi, normaalisuolainen (Valio)5g36kcal0g0g4g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 500g193kcal16.5g14g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1406g1153kcal46.4g184.8g24.6g0g
Valittu annoskoko703g577kcal23.2g92.4g12.3g0g
Annoskoko puolitettuna352g288kcal11.6g46.2g6.2g0g
Arvot/100g100g82kcal3.3g13.1g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=311079