Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1022g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät511g1911kcal66.4g352.5g30.7g30.7g
Lehtikaali 601g239kcal20.7g24.4g3.6g12g
Sitruunamehu, laimentamaton481g101kcal1.4g7.7g0g0.5g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g84g673kcal0g0g75.7g0g
Pinjansiemenet, Parrots180g1118kcal52.3g23.4g99.2g6.7g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 301g899kcal54.1g3.6g75.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g10012kcal396g846.2g569.6g108g
Valittu annoskoko3420g5006kcal198g423.1g284.8g54g
Annoskoko puolitettuna1710g2503kcal99g211.6g142.4g27g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453