Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 142g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät71g265kcal9.2g49g4.3g4.3g
Lehtikaali 84g33kcal2.9g3.4g0.5g1.7g
Sitruunamehu, laimentamaton67g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g12g94kcal0g0g10.5g0g
Pinjansiemenet, Parrots25g155kcal7.3g3.3g13.8g0.9g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 42g125kcal7.5g0.5g10.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana950g1390kcal55g117.8g79.2g15.2g
Valittu annoskoko475g695kcal27.5g58.9g39.6g7.6g
Annoskoko puolitettuna238g348kcal13.8g29.5g19.8g3.8g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453