Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1590g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät795g2972kcal103.3g548.4g47.7g47.7g
Lehtikaali 935g372kcal32.2g38g5.6g18.7g
Sitruunamehu, laimentamaton748g157kcal2.2g12g0g0.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g374g101kcal4.9g18g0.7g6.4g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g131g1047kcal0g0g117.8g0g
Pinjansiemenet, Parrots281g1739kcal81.3g36.5g154.3g10.4g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 468g1398kcal84.1g5.6g116.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g15574kcal616g1317g886g167.8g
Valittu annoskoko5320g7787kcal308g658.5g443g83.9g
Annoskoko puolitettuna2660g3894kcal154g329.3g221.5g42g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453