Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1400g3185kcal266g0g238g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)200g740kcal27.8g145g5g8.2g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g200g320kcal1.6g12g30g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 2g6.1kcal0.2g0.4g0.2g0.9g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 27g239kcal0g0g27g0g
Maustepippuri, annos 1g10g0.3kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4862g9160kcal601.8g343.2g601.8g26.2g
Valittu annoskoko2431g4580kcal300.9g171.6g300.9g13.1g
Annoskoko puolitettuna1216g2290kcal150.5g85.8g150.5g6.6g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313549