Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 1001g159kcal7.5g20g1g20g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g6.3g18kcal1.8g2.2g0.2g0g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.4g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g13g16kcal0.4g2.6g0.8g1.8g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 50g114kcal2.5g8.8g7g2.9g
Basmatiriisi Pirkka125g438kcal9.5g98.8g1g0g
Pinjansiemenet, Parrots38g233kcal10.9g4.9g20.6g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2750g3240kcal67.6g282.6g201.4g54.8g
Valittu annoskoko1375g1620kcal33.8g141.3g100.7g27.4g
Annoskoko puolitettuna688g810kcal16.9g70.7g50.4g13.7g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726