Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 2801g445kcal21g56g2.8g56g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g18g51kcal5.1g6.1g0.7g0g
Oliiviöljy 196g1734kcal0g0g196.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g193g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal1g2g0.1g0.2g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g35g46kcal1.1g7.4g2.1g4.9g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 140g319kcal7.1g24.6g19.7g8.1g
Basmatiriisi Pirkka350g1226kcal26.6g276.6g2.8g0g
Pinjansiemenet, Parrots105g651kcal30.5g13.7g57.8g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7700g9071kcal189.8g791.2g565g152.8g
Valittu annoskoko3850g4536kcal94.9g395.6g282.5g76.4g
Annoskoko puolitettuna1925g2268kcal47.5g197.8g141.3g38.2g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726