Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 350g56kcal2.6g7g0.4g7g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g2.2g6.3kcal0.6g0.8g0.1g0g
Oliiviöljy 25g217kcal0g0g24.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g4.4g5.7kcal0.1g0.9g0.3g0.6g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 18g40kcal0.9g3.1g2.5g1g
Basmatiriisi Pirkka44g153kcal3.3g34.6g0.4g0g
Pinjansiemenet, Parrots13g81kcal3.8g1.7g7.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana963g1134kcal23.4g99g70.8g19g
Valittu annoskoko481g567kcal11.7g49.5g35.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna241g284kcal5.9g24.8g17.7g4.8g
Arvot/100g100g118kcal2.4g10.3g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726