Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 400g64kcal3g8g0.4g8g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g2.5g7.2kcal0.7g0.9g0.1g0g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g5g6.5kcal0.1g1g0.3g0.7g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 20g46kcal1g3.5g2.8g1.2g
Basmatiriisi Pirkka50g175kcal3.8g39.5g0.4g0g
Pinjansiemenet, Parrots15g93kcal4.3g1.9g8.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1100g1295kcal26.8g112.8g80.6g22g
Valittu annoskoko550g648kcal13.4g56.4g40.3g11g
Annoskoko puolitettuna275g324kcal6.7g28.2g20.2g5.5g
Arvot/100g100g118kcal2.4g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726