Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 4002g636kcal30g80g4g80g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g25g73kcal7.3g8.8g1g0g
Oliiviöljy 280g2477kcal0g0g280.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g275g74kcal3.6g13.2g0.6g4.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g50g66kcal1.5g10.5g3g7g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 200g455kcal10.1g35.1g28.2g11.6g
Basmatiriisi Pirkka500g1751kcal38g395.2g4g0g
Pinjansiemenet, Parrots150g930kcal43.5g19.5g82.5g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11000g12959kcal270.8g1130.4g807g218.6g
Valittu annoskoko5500g6479kcal135.4g565.2g403.5g109.3g
Annoskoko puolitettuna2750g3240kcal67.7g282.6g201.8g54.7g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726