Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 700g111kcal5.3g14g0.7g14g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g4.4g13kcal1.3g1.5g0.2g0g
Oliiviöljy 49g434kcal0g0g49g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.1g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g8.8g12kcal0.3g1.8g0.5g1.2g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 35g80kcal1.8g6.1g4.9g2g
Basmatiriisi Pirkka88g306kcal6.7g69.2g0.7g0g
Pinjansiemenet, Parrots26g163kcal7.6g3.4g14.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1925g2268kcal47.6g197.6g141g38.2g
Valittu annoskoko963g1134kcal23.8g98.8g70.5g19.1g
Annoskoko puolitettuna481g567kcal11.9g49.4g35.3g9.6g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726