Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g351g158kcal0g33.3g0g0.7g
Siirappi, tumma147g471kcal0.1g109g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g105g322kcal12.5g64g1.7g17.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g196g569kcal19.6g111.9g4.5g39.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g252g782kcal42.9g136.3g7.3g32.8g
Vehnäjauho, sunnuntai49g172kcal5.9g34.8g1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2212g4948kcal162g978.6g29g184g
Valittu annoskoko1106g2474kcal81g489.3g14.5g92g
Annoskoko puolitettuna553g1237kcal40.5g244.7g7.3g46g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446