Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g38g17kcal0g3.6g0g0.1g
Siirappi, tumma16g51kcal0g11.7g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g11g35kcal1.3g6.9g0.2g1.9g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g21g61kcal2.1g12g0.5g4.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g27g84kcal4.6g14.6g0.8g3.5g
Vehnäjauho, sunnuntai5.3g18kcal0.6g3.7g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g530kcal17.2g105g3.2g19.8g
Valittu annoskoko119g265kcal8.6g52.5g1.6g9.9g
Annoskoko puolitettuna59g133kcal4.3g26.3g0.8g5g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.3g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446