Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g401g180kcal0g38.1g0g0.8g
Siirappi, tumma168g539kcal0.2g124.5g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g120g368kcal14.3g73.2g1.9g20.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g224g651kcal22.4g127.9g5.2g44.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g289g894kcal49g155.8g8.4g37.5g
Vehnäjauho, sunnuntai56g196kcal6.7g39.8g1.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2528g5655kcal185.2g1118.6g33.4g210.2g
Valittu annoskoko1264g2828kcal92.6g559.3g16.7g105.1g
Annoskoko puolitettuna632g1414kcal46.3g279.7g8.4g52.6g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446