Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g451g203kcal0g42.8g0g0.9g
Siirappi, tumma189g606kcal0.2g140.1g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g135g414kcal16.1g82.3g2.2g22.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g252g732kcal25.2g143.9g5.8g50.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g325g1006kcal55.2g175.2g9.4g42.2g
Vehnäjauho, sunnuntai63g221kcal7.6g44.8g1.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2844g6362kcal208.6g1258.2g37.4g236.4g
Valittu annoskoko1422g3181kcal104.3g629.1g18.7g118.2g
Annoskoko puolitettuna711g1591kcal52.2g314.6g9.4g59.1g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446