Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g50g23kcal0g4.8g0g0.1g
Siirappi, tumma21g67kcal0g15.6g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g15g46kcal1.8g9.1g0.2g2.5g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g28g81kcal2.8g16g0.6g5.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g36g112kcal6.1g19.5g1g4.7g
Vehnäjauho, sunnuntai7g25kcal0.8g5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana316g707kcal23g140g3.8g26.2g
Valittu annoskoko158g353kcal11.5g70g1.9g13.1g
Annoskoko puolitettuna79g177kcal5.8g35g1g6.6g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.3g1.2g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446