Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g501g225kcal0g47.6g0g1g
Siirappi, tumma210g673kcal0.2g155.6g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g150g460kcal17.9g91.5g2.4g25.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g280g813kcal28g159.9g6.5g56.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g361g1118kcal61.3g194.7g10.5g46.9g
Vehnäjauho, sunnuntai70g245kcal8.4g49.8g1.5g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3160g7069kcal231.6g1398.2g41.8g262.6g
Valittu annoskoko1580g3535kcal115.8g699.1g20.9g131.3g
Annoskoko puolitettuna790g1767kcal57.9g349.6g10.5g65.7g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446