Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g63g28kcal0g5.9g0g0.1g
Siirappi, tumma26g84kcal0g19.5g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g19g58kcal2.2g11.4g0.3g3.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g35g102kcal3.5g20g0.8g7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g45g140kcal7.7g24.3g1.3g5.9g
Vehnäjauho, sunnuntai8.8g31kcal1.1g6.2g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g884kcal29g174.6g5.2g33g
Valittu annoskoko198g442kcal14.5g87.3g2.6g16.5g
Annoskoko puolitettuna99g221kcal7.3g43.7g1.3g8.3g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446