Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g75g34kcal0g7.1g0g0.2g
Siirappi, tumma32g101kcal0g23.3g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g23g69kcal2.7g13.7g0.4g3.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g42g122kcal4.2g24g1g8.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g54g168kcal9.2g29.2g1.6g7g
Vehnäjauho, sunnuntai11g37kcal1.3g7.5g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana474g1061kcal34.8g209.6g6.4g39.4g
Valittu annoskoko237g530kcal17.4g104.8g3.2g19.7g
Annoskoko puolitettuna119g265kcal8.7g52.4g1.6g9.9g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.4g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446