Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g88g39kcal0g8.3g0g0.2g
Siirappi, tumma37g118kcal0g27.2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g26g81kcal3.1g16g0.4g4.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g49g142kcal4.9g28g1.1g9.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g63g196kcal10.7g34.1g1.8g8.2g
Vehnäjauho, sunnuntai12g43kcal1.5g8.7g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana553g1237kcal40.4g244.6g7.2g46g
Valittu annoskoko277g619kcal20.2g122.3g3.6g23g
Annoskoko puolitettuna138g309kcal10.1g61.2g1.8g11.5g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446