Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g1000g450kcal0g95g0g2g
Siirappi, tumma420g1344kcal0.4g310.8g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g300g918kcal35.7g182.7g4.8g50.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g560g1624kcal56g319.2g12.9g112g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g720g2232kcal122.4g388.8g20.9g93.6g
Vehnäjauho, sunnuntai140g490kcal16.8g99.4g2.9g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6310g14116kcal462.6g2791.8g83g524.4g
Valittu annoskoko3155g7058kcal231.3g1395.9g41.5g262.2g
Annoskoko puolitettuna1578g3529kcal115.7g698g20.8g131.1g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446