Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g100g45kcal0g9.5g0g0.2g
Siirappi, tumma42g135kcal0g31.1g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g30g92kcal3.6g18.3g0.5g5g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g56g163kcal5.6g32g1.3g11.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g72g224kcal12.3g38.9g2.1g9.4g
Vehnäjauho, sunnuntai14g49kcal1.7g10g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana632g1414kcal46.4g279.6g8.4g52.4g
Valittu annoskoko316g707kcal23.2g139.8g4.2g26.2g
Annoskoko puolitettuna158g354kcal11.6g69.9g2.1g13.1g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446