Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g113g51kcal0g10.7g0g0.2g
Siirappi, tumma47g151kcal0g35g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g34g103kcal4g20.6g0.5g5.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g63g183kcal6.3g36g1.5g12.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g81g252kcal13.8g43.8g2.4g10.5g
Vehnäjauho, sunnuntai16g55kcal1.9g11.2g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana711g1590kcal52g314.6g9.4g59g
Valittu annoskoko356g795kcal26g157.3g4.7g29.5g
Annoskoko puolitettuna178g398kcal13g78.7g2.4g14.8g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446