Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g125g56kcal0g11.9g0g0.3g
Siirappi, tumma53g168kcal0.1g38.9g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g38g115kcal4.5g22.9g0.6g6.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g70g203kcal7g40g1.6g14g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g90g279kcal15.3g48.7g2.6g11.7g
Vehnäjauho, sunnuntai18g61kcal2.1g12.4g0.4g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana790g1767kcal58g349.6g10.4g65.6g
Valittu annoskoko395g884kcal29g174.8g5.2g32.8g
Annoskoko puolitettuna198g442kcal14.5g87.4g2.6g16.4g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.3g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446