Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g150g68kcal0g14.3g0g0.3g
Siirappi, tumma63g202kcal0.1g46.7g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g45g138kcal5.4g27.4g0.7g7.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g84g244kcal8.4g48g1.9g16.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g108g335kcal18.4g58.4g3.1g14.1g
Vehnäjauho, sunnuntai21g74kcal2.5g14.9g0.4g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana948g2121kcal69.6g419.4g12.2g78.8g
Valittu annoskoko474g1060kcal34.8g209.7g6.1g39.4g
Annoskoko puolitettuna237g530kcal17.4g104.9g3.1g19.7g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446