Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g175g79kcal0g16.7g0g0.4g
Siirappi, tumma74g236kcal0.1g54.5g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g53g161kcal6.3g32g0.8g8.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g98g285kcal9.8g55.9g2.3g19.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g126g391kcal21.5g68.1g3.7g16.4g
Vehnäjauho, sunnuntai25g86kcal2.9g17.4g0.5g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1106g2474kcal81.2g489.2g14.6g91.8g
Valittu annoskoko553g1237kcal40.6g244.6g7.3g45.9g
Annoskoko puolitettuna277g619kcal20.3g122.3g3.7g23g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446