Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g2000g900kcal0g190g0g4g
Siirappi, tumma840g2688kcal0.8g621.6g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g600g1836kcal71.4g365.4g9.6g100.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1120g3248kcal112g638.4g25.8g224g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1440g4464kcal244.8g777.6g41.8g187.2g
Vehnäjauho, sunnuntai280g980kcal33.6g198.8g5.9g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12620g28232kcal925.2g5583.6g166.2g1048.8g
Valittu annoskoko6310g14116kcal462.6g2791.8g83.1g524.4g
Annoskoko puolitettuna3155g7058kcal231.3g1395.9g41.6g262.2g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446