Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g200g90kcal0g19g0g0.4g
Siirappi, tumma84g269kcal0.1g62.3g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g60g184kcal7.2g36.6g1g10.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g112g325kcal11.2g63.9g2.6g22.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g144g447kcal24.5g77.9g4.2g18.7g
Vehnäjauho, sunnuntai28g98kcal3.4g19.9g0.6g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1264g2828kcal92.8g559.2g16.8g104.8g
Valittu annoskoko632g1414kcal46.4g279.6g8.4g52.4g
Annoskoko puolitettuna316g707kcal23.2g139.8g4.2g26.2g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446