Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g225g101kcal0g21.4g0g0.5g
Siirappi, tumma95g303kcal0.1g70g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g68g207kcal8g41.2g1.1g11.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g126g366kcal12.6g71.9g2.9g25.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g162g503kcal27.6g87.6g4.7g21.1g
Vehnäjauho, sunnuntai32g110kcal3.8g22.4g0.7g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1422g3181kcal104.2g629g18.8g118.2g
Valittu annoskoko711g1591kcal52.1g314.5g9.4g59.1g
Annoskoko puolitettuna356g795kcal26.1g157.3g4.7g29.6g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446