Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g250g113kcal0g23.7g0g0.5g
Siirappi, tumma105g336kcal0.1g77.7g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g75g230kcal8.9g45.7g1.2g12.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g140g406kcal14g79.8g3.2g28g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g180g558kcal30.6g97.2g5.2g23.4g
Vehnäjauho, sunnuntai35g123kcal4.2g24.8g0.7g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1578g3529kcal115.6g697.8g20.6g131g
Valittu annoskoko789g1765kcal57.8g348.9g10.3g65.5g
Annoskoko puolitettuna394g882kcal28.9g174.5g5.2g32.8g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446