Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g250g113kcal0g23.8g0g0.5g
Siirappi, tumma105g337kcal0.1g77.8g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g75g230kcal8.9g45.7g1.2g12.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g140g407kcal14g79.9g3.2g28g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g180g559kcal30.6g97.4g5.2g23.4g
Vehnäjauho, sunnuntai35g123kcal4.2g24.9g0.7g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g3535kcal115.6g699g20.6g131.2g
Valittu annoskoko790g1767kcal57.8g349.5g10.3g65.6g
Annoskoko puolitettuna395g884kcal28.9g174.8g5.2g32.8g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446