Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali675g142kcal8.1g23g1.4g14.2g
Sipuli 40g12kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Maustekurkku sokerisuolattu 75g15kcal0.5g2.3g0.1g1.4g
Tomaattipyree, Pirkka50g41kcal1.7g9.5g0.5g0.5g
Paprikajauhe 1.5g4.8kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 200g443kcal35g0g34g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g25g70kcal7.5g0.3g4.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g75g90kcal2.5g3.6g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2655g1706kcal114.8g94.8g96.8g39.6g
Valittu annoskoko1328g853kcal57.4g47.4g48.4g19.8g
Annoskoko puolitettuna664g426kcal28.7g23.7g24.2g9.9g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493